Balears 15/11/2017

L'anuari de l'educació de Balears homenatja Carles Capdevila

Comparteixen que l'educació s'ha de viure "amb passió", però que també se n'ha de parlar a partir de la "reflexió i de l'experiència"

Ara Balears
1 min
Carles Capdevila: “Arribar a la ment de la gent és una cosa, però fer-ho al cor és més bèstia”

Palma"Compartim amb Carles Capdevila que l'educació s'ha de viure amb passió, però també se n'ha de parlar –amb humor i responsabilitat– a partir de la reflexió i de l'experiència". L'anuari de l'educació de les Illes Balears ha volgut retre homenatge, en aquesta darrera edició, al director fundador del diari ARA, Carles Capdevila, qui ens va deixar el juny passat.

Hi valoren la seva tasca, conjuntada precisament amb la passió, per posar l'educació com un dels temes centrals a la societat. Però no només a l'escola, sinó també amb els fills. "Parlava sovint de la conciliació com a repte i com a problema del s. XXI –recorda l'anuari– feia autocrítica, i ens la feia a nosaltres, de la càrrega laboral que assumim, perquè ens resta temps de gaudi mutu amb els nostres fills".

La direcció de l'anuari agraeix "la proximitat amb què treballava certes temàtiques, com la criança envers els seus quatre fills, i recorden textos molt estimats com el de 'Petons d'una mare, el més gran del món'.

Aquestes són algunes de les frases que l'anuari destaca de Carles Capdevila, en un agraïment que va fer als docents per...

  • "Entendre que la vostra feina no acaba quan ho heu explicat, sinó quan ho han entès".
  • "Tenir sentit de l'humor, que us permet combinar el repte més transcendent de la humanitat –educar les criatures– amb els somriures que ho fan tot més fàcil.
  • "La paciència que teniu amb els pares i l'estima que teniu pels nostres fills".
  • "No desanimar-vos per més motius que tingueu, sabent que la vostra missió és massa important per permetre-us el luxe d'abaixar la guàrdia".
  • "No tenir por d'innovar".

stats