Balears 16/11/2016

L'Ajuntament de Palma retirarà de l'enllumenat públic les làmpades de mercuri, prohibides per la UE

També es renovarà la xarxa dels barris de Pere Garau i del Camp d'en Serralta

C. Buades
1 min
Rodrigo Romero, regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, durant la roda de premsa.

PalmaCort invertirà 1,7 milions d'euros en la retirada de les làmpades de vapor de mercuri de l'enllumenat públic de Palma i les substituirà per làmpades de vapor de sodi i per llums LED.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha explicat aquest dimecres que les bombetes, que estan prohibides per la Unió Europea des del 2009 per ser altament contaminants, s'aniran canviant durant un període de tres mesos.

El projecte està finançat, en un 50% pels fons Feder de la UE, de la mateixa manera que els projectes de renovació de l'enllumenat de la barriada de Pere Garau i del Camp d'en Serralta, valorats en 178.000 euros i 114.000, respectivament.

Les reformes permetran un estalvi energètic d'entre el 40 i el 50%, reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera i rebaixar la contaminació lumínica. L'execució de les obres es durà a terme durant tres mesos i forma part d'una reforma integral del sistema d'enllumenat de la ciutat; de fet, a alguns barris, com Santa Catalina i Son Espanyolet, ja està en marxa.

stats