Balears 11/09/2017

Eivissa retira 5.700 kg de residus de tres abocadors il·legals

L'Ajuntament fa una crida a respectar les ordenances municipals

Ara Balears
1 min
Un dels tres abocadors il·legals retirats aquest dilluns 11 de setembre

PalmaEl departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa ha retirat tres abocadors il·legals de residus ubicats a diferents punts del municipi. Els serveis de neteja han recollit 5.680 kg de residus a més de residus tòxics perillosos. Els fems havien estat detectats durant les darreres dues setmanes.

Dos dels abocadors es trobaven a un solar de l'avinguda Vuit d'agost, d'on s'han recollit 2.300 kg de residus. Al tercer, ubicat al barri de Can Misses, s'hi han trobat 3040 kg de residus i 340 de residus electrònics. També s'hi havien abocat runes procedents d'obres, bosses de fems, mobles, cartells publicitaris i residus tòxics perillosos.

En el darrer cas, les autoritats van confirmar quina empresa havia abandonat il·legalment els residus i hi va interposar una denúncia, donant-li un termini de cinc dies per retirar-los. Una vegada finalitzat el termini sense que la companyia se n'hagi fet càrrec, l'Ajuntament els ha retirat de manera subsidiària i passarà al propietari de l'empresa les despeses de la recollida i el trasllat dels fems a l'abocador pertinent.

Netejar els carrers

L'Ajuntament d'Eivissa també ha retirat bosses de fems abocades fora dels contenidors en el carrer de la Barra i al passeig Marítim d'Eivissa. Les autoritats reiteren que aquestes pràctiques incíviques obliguen els serveis municipals de neteja a desviar els seus equips dels serveis ordinaris fins a tres vegades al dia.

stats