El jutge avança la declaració de Marta Maicas

La diputada de Podem, citada com a investigada dia 1 de febrer pel suposat ús irregular de la firma de Montse Seijas

El  calendari de declaracions judicials de Podem s'avança. El jutge d'Instrucció número 2 de Palma ha citat a declarar, en qualitat d'investigada, la diputada de Podem Marta Maicas dia 1 de febrer en comptes de dia 15, tal com estava previst inicialment. Segons ha informat el TSJIB, el canvi de data respon únicament a problemes d'agenda d'un dels advocats.

Maicas està citada com a investigada pel  suposat ús irregular de la firma de la diputada Montse Seijas, recentment expulsada de la formació. Podem ja va explicar en el seu moment que l'ús de la firma electrònica de Seijas havia estat un "error humà". La diputada, però, no va acceptar les explicacions i ha portat el cas als tribunals.

La declaració de Maicas serà la primera, per tant, d'un seguit de cites judicials amb la crisi interna de la formació de fons. Dia 9, l'expresidenta del Parlament, Xelo Huertas, està citada a la vista prèvia per la demanda que va interposar contra Podem per haver vulnerat, presumptament, els seus drets individuals en el procés que va finalitzar amb la seva expulsió.

Dia 17, s'ha convocat un  acte de conciliació entre Seijas i el secretari general de la formació, Alberto Jarabo. Es tracta de la passa prèvia a una possible demanda de l'exdiputada de Podem, qui acusa Jarabo d'haver infringit el seu dret a l'honor quan va assegurar als mitjans que " qui la fa la paga", en relació a l'expedient sancionador obert contra ella.

El rosari de declaracions no finalitzarà aquí. Seijas ja ha anunciat que la setmana vinent presentarà una demanda contra Podem pels mateixos motius que Huertas.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF