Marta Maicas, investigada pel suposat ús irregular de la firma de Montse Seijas

La diputada de Podem serà citada a declarar el proper 15 de febrer

Els serials judicials de Podem no toquen fons. La diputada Marta Maicas serà citada a declarar, en qualitat d'investigada, pel suposat ús irregular de la firma de la diputada Montse Seijas, recentment expulsada de la formació. Segons han confirmat fonts judicials a l' ARA Balears, la declaració es produirà dia 15 de febrer a les 10 h. També està citada, el mateix dia, en qualitat d'investigada, l'administrativa del grup parlamentari.

Podem ja va explicar en el seu moment que l'ús de la firma electrònica de Seijas havia estat un "error humà". La diputada, però, no va acceptar les explicacions i va portar el cas als tribunals.

Podem defensa Maicas

Es dona la circumstància que Maicas era un dels noms que sonaven amb més força per suplir Huertas al capdavant del Parlament. Amb tot, la formació dels cercles, que assegura que Maicas encara no ha rebut la notificació, ja ha aclarit que Maicas no haurà de dimitir, perquè el codi ètic de la formació estipula que la imputació només és motiu de dimissió quan es vincula a un cas de corrupció.
Aquest criteri ha provocat les crítiques de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, qui ha mantingut  una brega per Twitter, aquest dimarts dematí, amb un treballador de la formació sobre aquest tema.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF