El febrer judicial de Podem: Jarabo i Seijas es veuran les cares dia 17 de febrer

El secretari general de la formació, convocat a un acte de conciliació amb la diputada Montse Seijas

La  crisi interna de Podem es trasllada als jutjats. El secretari general de la formació dels cercles, Alberto Jarabo, ha estat citat a un acte de conciliació amb la diputada Montse Seijas amb relació a unes declaracions que va fer durant els actes pel dia de la Constitució. Jarabo va afirmar, referint-se a l'expulsió del partit de Seijas i de l'encara presidenta del Parlament, Xelo Huertas,  que "qui la fa la paga" i que "Podem actua davant el mínim indici de corrupció".

Jarabo haurà de rectificar aquestes declaracions o retractar-se'n el pròxim dia 17 al Jutjat de Primera Instància número 6 de Palma. Si les ratificàs, Seijas interposarà una demanda.

Serà la tercera cita judicial en una setmana derivada de la crisi interna de la formació. Aquest mateix dilluns, el titular del Jutjat de Primera Instància número 14 de Palma  ha admès a tràmit la demanda de Huertas contra Podem i ha citat per al 9 de febrer Huertas i Podem per estudiar la sol·licitud de la presidenta de la Cambra que se suspengui de manera cautelar la seva expulsió del partit i del grup parlamentari.

A més, dia 15 estan citades a declarar, en qualitat d'investigades, la diputada Marta Maicas i l'administrativa del grup parlamentari de Podem per una altra demanda de Seijas, en aquest cas pel suposat ús irregular de la seva firma electrònica.

Seijas ha demanat aquest dilluns al Parlament l'ingrés al grup mixt.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF