Balears 07/12/2017

Josep Marí ‘Agustinet’: “Hi ha grups municipals que s’han deixat endur per titulars”

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia assegura que els terrenys de la família Matutes només representen “una cinquena part” de tot el que es legalitza amb la disposició 14 bis de la Llei balear d’urbanisme

Armando Tur
2 min
El regidor d'Urbanisme, Àngel Lluís Guerrero junt al batle Josep Marí 'Agustinet'

EivissaJosep Marí ‘Agustinet’, alcalde de Sant Josep de sa Talaia, assegura que la disposició 14 de la Llei d’urbanisme, proposada pel seu ajuntament i que, segons el GEN-GOB, serveix per legalitzar tres hotels, una discoteca, un parc aquàtic i un solar de la família Matutes, no servirà per crear nous projectes urbanístics, sinó per “legalitzar aquells que ja existeixen” i que no són legals “perquè no s’ha acabat un tràmit administratiu”. Així de taxatiu es mostra i recorda que els terrenys propietat del grup Palladium no representen “ni una cinquena part de tot el territori que afecta”.

“Aquesta famosa sentència (la que, segons els ecologistes, dona la qualificació de sòl rústic als terrenys on Matutes té construïts diversos hotels) afecta una urbanització de 200 habitatges i un hotel molt assentat a Cala Tarida”, explica Agustinet, qui diu que aquestes construccions “estan connectades a la depuradora, i tenen equipaments urbanístics com voreres”, les quals “hauran de ser cedides a l’Ajuntament”.

Crítiques a Guanyem

Josep Marí ‘Agustinet’ s’ha mostrat molt decebut amb la posició del partit que li dona suport al govern, Guanyem. “Convindria que s’aclarissin, perquè governar vol dir solucionar les coses que tens damunt la taula amb rigor, serietat i abordant-les”, ha explicat l’alcalde. “L’Ajuntament pot fer dues coses: deixar-ho tot a la seva sort o mirar d’aconseguir legalitzar allò que està fet amb llicències municipals”, ha explicat, i ha indicat que “en cap cas es donen llicències per fer noves construccions”; també li sap greu que hi hagi grups municipals “que s’han deixat endur per titulars”.

Recordem que a principis de setmana el portaveu de Guanyem a Sant Josep, Fran Ramírez, va lamentar que el batle de Sant Josep s’estava passant els compromisos d’investidura “per l’arc del triomf”. A més, assegurà que demandar la disposició 14bis era prova d’un “servilisme fastigós” i digué d’Agustinet que té “doble moral”. “No puc dir que em sorprengui l’habilitat que té el PSIB-PSOE per votar amb el PP balear per tal d’aconseguir urbanisme a la carta”, va escriure Ramírez al seu Twitter, on assegurà que Agustinet és “un crac en els malabarismes ideològics”.

stats