Balears 05/01/2017

Podem nega que Jarabo conegués el suposat xantatge a Azpelicueta

La formació assegura que la gravació filtrada als mitjans podria ser un muntatge fruit de diverses converses

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, en iimatge d'arxiu, al Parlament

PalmaEl secretari d'Organització de Podem, Alejandro López, ha desvinculat el secretari general, Alberto Jarabo, del suposat xantatge a la membre del Consell Ciutadà Autonòmic Carmen Azpelicueta per part del secretari jurídic de la Comissió de Garanties. Joan Canyelles ha dimitit, aquest mateix dijous, després que Canal 4 i 'El Mundo-El Día de Baleares' publicassin una gravació en què el ja excàrrec de la formació negocia, aparentment, una sortida de la crisi oberta arran del suposat frau en les primàries de la formació al Consell de Mallorca.

En la gravació, Canyelles ofereix a Azpelicueta resoldre la disputa amb un apercebiment verbal i una disculpa pública per haver-se presentat a les primàries, en què va perdre davant l'actual vicepresident del Consell, Jesús Jurado, en una votació polèmica després que Podem detectàs uns 300 vots irregulars. Canyelles, fins i tot, arriba a insinuar a Azpelicueta que, si es porta bé, li aconseguiran un lloc de feina i assegura que Jarabo està al corrent de la proposta i hi ha donat conformitat.

López ha negat que el líder de la formació conegués el contingut d'una conversa que ha qualificat d'"informativa" i "inadequada" fruit d'un "intent individual d'intercedir en un moment en què es van detectar vots irregulars". Amb tot, ha assegurat que Azpelicueta mai ha exercit un càrrec remunerat dins la formació i ha assegurat que, en cap cas, Canyelles tenia les competències o la potestat d'oferir càrrecs vinculats a la formació.

El secretari d'Organització, Alejandro López, atenent els mitjans.

El secretari d'Organització ha assenyalat que la formació estudiarà la filtració i que Canyelles li ha comunicat que la gravació podria ser un muntatge que, fins i tot, podria abastar converses diferents. Amb Azpelicueta, ha afirmat, encara no ha xerrat, però, tot i que no ha volgut avançar la postura del partit, ja ha dit que, "si no se sent còmoda al partit, potser hauria de dimitir". Azpelicueta és, actualment, membre del Consell Ciutadà Autonòmic de la formació.

López ha desvinculat la filtració dels expedients disciplinaris a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas; la diputada Montse Seijas i el secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller. Aquest darrer és l'únic que encara no s'ha resolt definitivament.

stats