Balears 24/04/2015

Podem inclourà en el seu programa una ecotaxa que es cobraria en els aeroports

La formació tancarà la propera setmana 400 mesures centrades en un pla de rescat social, la lluita contra la corrupció i un canvi del model productiu

Lluís Planas
2 min
Alberto Jarabo atén a la premsa a l'amfiteatre del parc de la Riera, on s'han presentat les candidatures. ISAAC BUJ

PalmaPodem Illes Balears inclourà en el seu programa electoral la implantació d'una taxa que es cobraria en els aeroports als no residents, d'entre un i dos euros, i de la qual els fons recaptats es destinarien a polítiques de sostenibilitat ambiental i innovació. És la proposta d'ecotaxa, que d'una o altra manera estan valorant totes les forces d'esquerres, amb la qual està treballant aquesta formació, que durant la propera setmana tancarà de manera definitiva el seu programa. Segons ha avançat la seva secretària de Política i número quatre de la llista al Parlament, Laura Camargo, constarà d'un total de 400 propostes centrades en tres eixos: un pla de rescat social, la lluita contra la corrupció i un canvi en el model productiu.

Carmargo ha remarcat sobre la proposta per aquesta taxa ambiental i d'innovació, com les de la resta del programa, encara no és definitiva perquè s'està estudiant la seva viabilitat econòmica i ha de ser validada de manera interna pels seus inscrits. La propera setmana Podem obrirà un darrer procés de participació perquè aquests votin aquelles propostes més importants del programa definitiu.

L'avanç d'algunes línies del programa de Podem s'ha fet durant la presentació aquest divendres al matí de les seves candidatures al Parlament per Mallorca i al Consell insular. El secretari general i candidat a la presidència del Govern, Alberto Jarabo, ha dit que es presenten a Balears com a un "exigència democràtica" i amb l'objectiu de "tornar les institucions a la gent i fer allò que decideixi la ciutadania", "destinar els recursos i la riquesa d'aquesta Comunitat a la prosperitat i la recuperació de la gent", i perquè "no se'ls quedin uns pocs golafres i els seus amiguets".

Els dirigents de Podem es reuniran la propera amb representants de la Federació Hotelera de Mallorca, perquè aquests els hi presentin el seu "full de ruta", com estan fent amb els altres partits, i probablement xocaran en algunes de les mesures proposades en matèria turística. Camargo ja els ha llançat un primer missatge advertint que "els qui han comanat fins ara la política turística, han de saber que hauran de repartir-la amb la majoria social", després d'insistir en la necessitat d'acabar amb "el monocultiu turístic", potenciant l'oferta complementària i l'economia fonamentada la investigació i el desenvolupament.

stats