Balears 26/04/2017

Igualtat atorgarà més d'1,6 milions d'euros en subvencions en tres anys

L'Ajuntament de Palma aprova un pla estratègic per donar "impuls al teixit associatiu" de la ciutat

Martí Gelabert
1 min
El regidor Aligi Molina, avui a roda de premsa.

PalmaMés subvencions per a la Regidoria d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma. Ho ha aprovat aquest dimecres la junta de govern, que marca un pla estratègic fins al 2019. El regidor de l'àrea, Aligi Molina, ha assegurat que aquest pla suposarà un "impuls per al teixit associatiu de la nostra ciutat". L'objectiu, segons Molina, és arribar "allà on l'Administració no arriba".

El pla està format per cinc convocatòries de subvencions, per un programa de premis joves i per un conveni de cooperació internacional. Entre les subvencions, destaquen 175.000 euros per a persones grans. S'ha augmentat la quantia a la qual les entitats que hi treballen podien accedir (de 3.000 a 3.500 euros) i es podrà optar fins al 90% de la despesa d'activitats. "L'envelliment actiu és molt important per a la nostra ciutat i per a la qualitat de vida de les persones majors", ha apuntat Molina.

A Joventut, hi haurà dues línies de 49.000 euros cada una per a federacions i agrupacions de joves. En matèria d'igualtat, els recursos seran destinats a entitats que col·laboren amb les persones que exerceixen la prostitució. Seran 135.000 euros. A la convocatòria de cooperació se'n destinaran 62.000.

A més a més, al conveni de cooperació internacional es destinaran 66.000 euros i se'n recupera un altre amb l'Associació d'amics del poble sahrauí, de 15.000 euros. Tots els projectes sumen una aportació anual de més de mig milió d'euros i en tres anys, com a mínim, se subvencionaran 1,6 milions.

stats