Balears 16/03/2017

Les identificacions de la fossa de Porreres podrien estar llestes a la tardor

L'equip científic de la Universitat del País Basc analitza les mostres des del 30 de novembre passat

Ara Balears
1 min
80 ANYS DESPRÉS DE LES MATANCES
 Els treballs a la fossa avancen a bon ritme (1). El professor Etxeberria explica les troballes (2) i dos joves recorden les víctimes (3).

PalmaL'equip científic que treballa en la identificació de les restes trobades a la fossa de Porreres calcula que podrien estar llestes aquesta tardor.

L'equip de Biomics, que treballa al centre de recerca Lascaray Ikergunea, pertanyent a la Universitat del País Basc, analitza les mostres des del 30 de novembre passat, moment en què l'equip d'Aranzadi les hi va lliurar, juntament amb les mostres d'ADN dels familiars.

L'equip el formen la catedràtica de Biologia Cel·lular de la Universitat del País Basc Marian Martínez de Pancorbo i les doctores Miriam Baeta, Carolina Núñez i Leire Palencia.

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el director general de Cultura, Jaume Gomila, i el secretari general Xavier Bacigalupe han visitat aquest dijous les instal·lacions de Lascaray per interessar-se per la identificació de les 52 mostres òssies que es varen extreure de la fossa de Porreres el novembre de 2016.

stats