Balears 17/01/2017

Iberostar crearà una importadora a Cuba

Serà la primera empresa d'aquestes característiques amb inversió estrangera a l'illa

Ara Balears
1 min
Fotografia d'arxiu

PalmaIberostar ha rebut el permís per constituir la primera importadora amb participació estrangera a Cuba. Juntament amb l'empresa cubana AT Comercial (que gestionarà un 30% del capital), la companyia mallorquina ha creat Logística Hotelera del Caribe SA (LHC), que té com a objectiu importar mercaderia d'ús hoteler i millorar la qualitat dels hotels de l'illa caribenya.

Segons ha explicat Iberostar en un comunicat, el desenvolupament turístic cubà dels darrers anys els convida a "donar suport" al creixement de la planta hotelera: actualment hi ha 65.000 habitacions, però podria créixer fins a les 85.000 amb vista al 2020 i fins a les 110.000 el 2030.

L'empresa se situarà a la Zona Especial de Desarrollo Mariel, al nord de l'illa, i pretén "millorar la qualitat de l'oferta de productes i serveis" a l'hoteleria. S'encarregarà de la prestació de serveis logístics (inclosa la importació, comercialització a l'engròs i distribució de mercaderies), a més de la seva exportació cap a les principals destinacions turístiques properes a Cuba.

Amb la concessió, Ibersotar es converteix en la primera empresa estrangera a desenvolupar la seva activitat a Cuba com a comercialitzadora a l'engròs. Miguel Fluxà, president executiu del grup, assegura que, tot i que es tracta d'una "gran responsabilitat", l'empresa accepta el repte "amb entusiasme" i "confiant profundament en el seu èxit".

stats