Balears 02/06/2017

Horrach no renunciarà a la defensa del seu client però farà una consulta al Col·legi d'Advocats

L'advocat afirma que l'exdirector general de Comerç de Calvià va ser imputat quan ja no intervenia en el cas com a fiscal i, per tant, considera que no hi ha incompatibilitat i que la polèmica és "absurda"

Anna Schnabel
2 min
L'exfiscal  Pedro Horrach, i el fiscal Miguel Ángel Subirán en imatge d'arxiu.

PalmaL'advocat Pedro Horrach, ha afirmat en declaracions a 'IB3 Ràdio' que no renunciarà a la defensa de l'exdirector general de Comerç i Activitats de l'Ajuntament de Calvià, Jaume Nadal, investigat en el cas de la Policia Local per la seva suposada vinculació amb Tolo Cursach i per presumptes delictes de suborn, organització criminal i prevaricació. No obstant, ha dit que farà una consulta al Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) sobre els fets. "No sé encara on és la suposada incompatibilitat", ha explicat a l'ARA Balears, i ha puntualitzat que "només vaig limitar-me a rebre denúncies i canalitzar-les". "No vull fer cap manifestació ni encendre cap polèmica absurda", conclou.

Cal recordar que quatre testimonis varen declarar entre dimarts i dimecres davant Penalva que entre el 2014 i el 2015 varen exposar els problemes que havien patit per part del Grup Cursach al mateix Horrach, quan encara era fiscal. Amb tot, en declaracions a aquest diari, el lletrat ha explicat que en les dates referides va rebre una denúncia per part de dues persones, les quals havien avisat prèviament el seu company, Miguel Ángel Subirán. Horrach hi afegeix que no recorda perquè les va rebre ell mateix, però creu que el motiu fou que Subirán estava en aquell moment ocupat en una altra tasca.

L'advocat, igualment, recorda que una de les denúncies tractava de les actuacions de la Policia Local que es trobaven sota sospita així com, suposadament, alguns empleats de Cursach que obstaculitzaven el negoci als empresaris que van declarar davant Penalva que Horrach "ho sabia tot" i, per tant, no podia fer d'advocat de Nadal.

El lletrat, per la seva banda, explica que aquests mateixos testimonis denunciaren a Javier Montejo, director general d'Inspeccions, Sancions i Activitats de l'Ajuntament de Calvià i a una altra persona del Consistori, però "cap d'aquestes dues persones va referir-se al meu client", assevera. En aquest sentit, puntualitza que es limità a "traspassar les denúncies a Subirán i al Jutjat d'Instrucció número 12" de Palma, que investiga el cas: "no se'm va dir ni res relacionat amb cap organització criminal" i hi afegeix que "el meu client ha estat imputat per fets ocorreguts entre el març i l'abril de l'any 2017".

stats