Balears 22/06/2017

Horrach: "En els mitjans de comunicació, la presumpció d'innocència ha quedat desvirtuada"

L'advocat considera que les filtracions de les declaracions d'alguns testimonis del cas Cursach no beneficien ni la justícia ni els afectats, i en creu necessària una regulació

Anna Schnabel
1 min
Horrach: "Als mitjans de comunicació la presumpció d'innocència ha quedat desvirtuada"

PalmaL'advocat Pedro Horrach ha assegurat aquest dijous horabaixa que considera que, en els mitjans de comunicació de l'Estat, la presumpció d'innocència brilla per la seva absència. Per aquest motiu, considera que caldria posar alguna mena de límit dins l'àmbit legislatiu: "Crec que les filtracions no són positives ni per a la justícia en general ni per als afectats en particular", ha subratllat.

L'exfiscal d'Anticorrupció, ara lletrat, ha fet aquestes afirmacions preguntat per la filtració de les imatges de les declaracions dels testimonis protegits del cas Cursach que varen tenir lloc la setmana passada i a través de les quals han transcendit greus acusacions dirigides a diversos policies encausats, com també a l'exconseller d'Interior José María Rodríguez i l'actual diputat del PP Álvaro Gijón, l'honorabilitat del qual s'ha vist molt afectada.

"Els vetos reputacionals en els casos de corrupció són terribles", ha afirmat Horrach, i ha afegit que "caldria conjugar el dret a la informació, que és necessària i imprescindible, amb el dret de la presumpció d'innocència". "No és un tema fàcil, però hauria de ser un tema de debat i regulació", ha conclòs.

Aquestes han estat les primeres paraules del lletrat davant els mitjans minuts abans que s'iniciàs un acte sobre delictes fiscals i de blanqueig de capital organitzat pel mateix bufet d'advocats d'Horrach. "És un tema que sempre m'ha preocupat i en el qual som especialista", ha dit.

stats