Cocaïna i sexe gratuït al VIP de Tito's per a policies locals

Una declarant del cas de corrupció diu haver estat present en aquestes festes

"A la zona VIP [de la discoteca Tito's] hi havia una gran afluència de policies locals que, de manera gratuïta, gaudien de cocaïna, begudes i sexe gratuït". Així ho relata una testimoni protegida del cas de corrupció de la Policia Local de Palma. La declarant diu "haver estat present" en aquestes festes.

Qui pagava les drogues i les dones era el cap de la sala, explica la testimoni. A més, en el seu despatx, hi hauria hagut un catàleg "amb les dones d'algunes cases de cites" i que només pel fet de ser presents a la zona VIP ja les pagava, com també "els serveis". D'aquesta manera, "els policies local no abonaven" res, "ni sexe, ni cocaïna, ni alcohol".

Així mateix, la testimoni relata que no només era a la popular discoteca del passeig Marítim on hi havia "sexe, droga i alcohol", sinó que acudien "freqüentment" a una finca de Santanyí, propietat de Miquel Pascual, un dels empresaris investigats.

Acusacions a policies per agressions

La testimoni protegida va reconèixer, per altre costat, les imatges dels policies locals que acudien a les festes i n'exposà detalls. Així, segons la seva declaració, alguns policies mostraven les plaques a les dones quan no volien estar amb ells i els deien que els " farien la vida impossible" si no anaven amb ells.

D'altres els assenyalaven per proporcionar droga a les prostitutes i d'amenaçar "de fer mal" a les dones que no volien estar amb ells. També testifica que algun dels policies presents a les festes "estava en nòmina de Cursach" i que rebia doblers per avisar d'inspeccions " i perquè extorsionàs locals de la competència".

Humiliacions i més pallisses a dones són una altra de les constants de la declaració de la testimoni, en relació amb altres policies locals. Fins i tot, denuncia haver patit personalment agressions per part de l'excap de la policia Joan Mut. "És la persona més violenta que ha conegut en el món de la nit i la prostitució", recull l'escrit. Acompanyant Mut hi hauria hagut Rafael Estarellas, que "presumia de la seva condició de comissari" i qui "rebia sobres" amb diners.

Partides de pòquer, la mà de Cursach

En el sumari, destapat parcialment aquest dilluns, el jutge d'Instrucció número 12 assegura que en una finca propietat de Tolo Cursach (detingut per la investigació) "tots els dilluns hi havia partides de pòquer". Quan acabaven, "hi havia autèntiques bacanals".

Allà, la testimoni denuncia grans agressions a persones que exerceixen la prostitució, amb la presència d'antics dirigents polítics com el popular José María Rodríguez.

També explica que un encarregat de la finca de Cursach li va telefonar un dia abans de morir per advertir-la que " em faran desaparèixer". Ella pensa que el varen intentar matar en un accident de cotxe i que, un dia després, va morir d'una sobredosi d'heroïna. Aquesta persona tindria, segons la testimoni, fotografies en què es veu Cursach "mantenint relacions sexuals amb diversos nins menors d'edat".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF