Balears 30/04/2015

El Govern creu que a la llarga el nou REB rebaixarà la balança fiscal negativa

El conseller d'Hisenda valora el nou règim de "salt qualitatiu"

Ara Balears / Efe
1 min
MENOR INCREMENT  El conseller Marí defensà que amb el PP el deute ha crescut menys que amb el Pacte.

PalmaEl conseller d'Hisenda i Pressupostos, Josep Vicent Marí, ha assegurat que el nou règim fiscal per a Balears "tindrà un impacte a curt termini d'entre 115 o 130 milions d'euros" i a la llarga "un efecte multiplicador que rebaixarà la balança fiscal negativa".

El projecte de llei que modifica la Llei de Règim Especial de Balears de 1998 i estableix un nou règim fiscal per a les Illes permetrà "atreure inversió i generar ocupació", ha assegurat Marí en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern. El règim fiscal que s'aplicarà des de 2016 consisteix en una reserva per a inversions i inclou estalvis del 75% en l'impost de societats i del 65% en l'IRPF per a inversions productives d'empreses o autònoms en qualsevol sector durant tres anys, amb un límit màxim de 200.000 euros.

El conseller ha recordat que la balança fiscal negativa per a Balears és de 1.600 milions d'euros, perquè existeix un dèficit de 1.400 milions de despesa pública de l'Estat a Balears i un saldo públic d'ingressos de -277 milions d'euros. El nou règim suposarà, segons el conseller, "un salt qualitatiu per a Balears", perquè permetrà beneficis directes per a empreses i autònoms que inverteixin a les Illes i "tindrà un impacte a curt termini d'entre 115 o 130 milions d'euros i un efecte multiplicador que rebaixarà la balança fiscal negativa".

stats