Balears 03/07/2015

El Govern deroga la Llei de Símbols i anul·la els recursos en defensa del TIL

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que les seves dues primeres mesures responen al "desig dels ciutadans" i suposen "enderrocar dos símbols d'una època que ha acabat"

Efe
1 min
Biel Barceló i Francina Armengol, aquest dematí a la presa de possessió dels consellers. /MARGA MONER

PalmaEl nou executiu balear d'esquerres ha aprovat en el seu primer Consell de Govern una proposta de derogació de la Llei de Símbols i ha desistit dels recursos que el gabinet del PP havia plantejat davant el Tribunal Suprem en defensa del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comparegut davant els mitjans per explicar que les seves dues primeres mesures responen al "desig dels ciutadans" i suposen "enderrocar dos símbols d'una època que ha acabat".

Per Armengol, la Llei de símbols, que prohibeix l'exhibició de símbols no oficials en edificis públics, "es va fer per perseguir a qui pensava diferent", per la qual cosa serà eliminada mitjançant un decret que tramitarà al Parlament com a llei i que inclourà l'amnistia per als que poguessin haver estat expedientats durant la vigència de la norma.

Pel que fa al TIL, el Consell de Govern ha ordenat el desistiment dels tres recursos que l'executiu de José Ramón Bauzá va plantejar davant el Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava el decret de trilingüisme, la qual cosa que segons el portaveu del gabinet, Marc Pons, "enterra" el TIL.

A més, el Govern ha fet una declaració contrària a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (Lomqe) i ha demanat una reunió urgent de la Conferència Sectorial d'Educació per debatre sobre l'aplicació d'aquesta llei.

stats