Balears 13/02/2017

El Govern invertirà tres milions d'euros en infraestructures escolars a Palma aquest 2017

Eliminar barreres arquitectòniques i l'amiant, entre les prioritats d'Educació. L'Ajuntament treballa per millorar patis i el manteniment de centres

Martí Gelabert
2 min
El conseller d'Educació, Martí March, i el batle de Palma, José Hila, acompanyats dels regidors Rodrigo A. Romero, Susanna Moll i el director general, Antoni Morante

PalmaEl Govern invertirà 3 milions d'euros en infraestructures escolars aquest 2017 a Palma. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Martí March, acompanyat del batle de Ciutat, José Hila. Ambdós han volgut recalcar la "coordinació" entre administracions per capgirar la situació de "deixadesa" que la legislatura anterior va deixar als centres en aquest sentit.

March ha detallat que aquests 3 milions d'euros se sumaran als 3,9 que ja shi 'han invertit des de principi de legislatura en 76 actuacions. "La Conselleria i l'Ajuntament tenim clar que s'han de millorar les condicions de tots els centres", ha recalcat. Per part seva, Hila ha destacat l'aposta que el Consistori vol fer amb l'escola pública per "garantir la igualtat de nins i nines" i ha denunciat que la situació amb què es va trobar el seu equip de govern en arribar va ser "dramàtica".

Hila ha detallat que en els dos estius de govern s'han invertit 3,2 milions d'euros en millora. El del 2016 s'han pintat 24 centres i s'han invertit 300.000 euros en patis. 430.000 euros han anat destinats a la millora de les façanes. Així, l'estiu anterior s'hi van destinar 1,5 milions d'euros i es preveu que aquest 2017 la inversió sigui de 600.000. També es preveuen 750.000 euros per millorar l'estat de les escoletes municipals.

Prioritats

Entre les prioritats del Govern, hi ha les d'eliminar les barreres arquitectòniques, l'amiant o l'estat dels banys. A més, en el Pla d'infraestructures que va presentar l'Executiu el desembre passat, es preveuen un total de 100 milions d'euros inversió per a totes les Illes. A Palma, es té en compte la construcció d'un nou institut a Son Ferriol per atendre la "demanda històrica" dels veïns. També la d'un nou CEIP a la zona de Son Oliva i el Camp Redó per l'alta necessitat d'escolarització. "Necessitam places en condicions tenint en compte les ràtios i la diversitat", ha explicat March.

Pla d'infraestructures del GovernEl conseller ha apuntat que s'està realitzant una "inversió equitativa" a totes les zones i que dona resposta a les "necessitats reals". Per exemple, un dels eixos en què es treballa és en l'eliminació de barracons, tot i que no es podran eliminar tots aquesta legislatura. Del centenar que hi ha a les Illes, 17 corresponen a Palma. March ha recordat que des dels juliol de 2015 s'han invertit 12 milions d'euros en infraestructures, mentre que la legislatura del PP no va arribar als 8.

stats