Balears 01/12/2016

El Govern balear ha de tenir més competències en Educació?

El sindicat UOB reclama que la Conselleria no hagi de "dependre contínuament dels canvis de color polític" de l'Estat

M.g.
2 min
Marí March amb Méndez de Vigo. / CAIB

PalmaCanvi en el govern central, canvi en política educativa. Canvi en lleis i, per tant, "caos legislatiu". Aquesta és la denúncia que es fa des del sindicat UOB, que reclama més competències per al Govern balear en matèria educativa per evitar aquest "caos" organitzatiu. En un comunicat, el sindicat assegura que les Balears han d'"evitar dependre contínuament dels canvis del color polític del govern espanyol". És a dir, competències plenes i pacte educatiu a les Illes que permeti "planificar amb tranquil·litat".

Amb un discurs crític, UOB recorda que "la potestat del Ministeri sobre l'avaluació és la que ha estat a punt d'imposar les revàlides". Ara, l'escenari continua sent un misteri, ja que s'està pendent d'un "hipotètic" pacte educatiu entre PP, PSOE i Ciutadans –del qual Educació ja ha assegurat que no és el que els agradaria, perquè no engloba més actors–. UOB adverteix que aquesta potestat "penjarà d'un fil fins que algun partit recuperi la majoria absoluta al Congrés de Diputats i torni a fer i desfer al seu gust".

Toc d'atenció

Des de UOB també volen recordar que, tot i "l'eufòria d'alguns davant la notícia de la supressió de els revàlides", no s'ha d'oblidar que "la LOMQE continua aplicant-se a tota màquina". Com a exemple, asseguren que "impedeix la formació integral dels alumnes amb la reducció d'hores de matèries artístiques i filosofia", que s'elimina l'assignatura d'Història i Cultura de les Illes Balears a Batxillerat i que "fa possible acabar ESO sense haver vist la Guerra de Successió i Felip V, origen de l'actual configuració de l'Estat".

stats