Balears 13/09/2017

El Govern augmenta els amarradors fixos per reduir les llistes d'espera als ports que gestiona

Amb la mesura, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat espera fer minvar a menys de 1.000 el nombre de propietaris de vaixells que esperen plaça

Ara Balears
2 min
El port de Ciutadella és un dels que gestiona el Govern.

PalmaEl Govern ha reduït les llistes d'espera per obtenir plaça fixa en els ports de titularitat autonòmica transformant en amarradors de base 2.011 amarradors de trànsit, en un procés amb el qual espera fer minvar a menys de 1.000 el nombre de propietaris de vaixells que esperen una plaça.

Des que va començar la reordenació d'amarradors a les instal·lacions gestionades per Ports de les Illes Balears, la llista d'espera s'ha reduït de 6.390 a 4.513, segons ha informat aquest dimecres en presentar la iniciativa el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

El conseller ha fet ressaltar que la previsió és que quan la reconversió d'amarradors de trànsit en fixos conclogui, la qual cosa es preveu per al 2019, la reducció de les llistes d'espera haurà assolit el 80%.

El conseller Marc Pons parlant amb el president de la Federació d' associacions d'amarristes de les Illes Balears, Bernardí Alba.

La reordenació "respon a una demanda històrica, a peticions de fa més de deu anys dels residents que veien com no podien accedir a amarradors perquè la majoria eren de trànsit", ha manifestat Pons, que ha recordat que la Llei de Ports vigent estableix que ha d'haver-hi tres amarradors de base per cadascun de trànsit.

El conseller ha destacat que aquesta política està d'acord amb altres línies estratègiques com l'increment de la inversió en els ports autonòmics, amb projectes executats o en curs amb un valor total de 34 milions d'euros.

També ha donat importància al fet que la revisió dels cànons que paguen els ports de gestió indirecta ha permès incrementar els ingressos anuals de 99.000 a 10.000.000 euros.

stats