SERVEIS SOCIALS
Balears 29/09/2016

Govern i ajuntaments recuperen el conveni per fer front al maltractament infantil

D'aquesta manera s'unifiquen els criteris de detecció i actuació per part de les entitats locals

Ara Balears
1 min
La directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió; la consellera Fina Santiago; el president de la FELIB, Joan Carles Verd, i la secretària general de la FELIB, Neus Serra.

PalmaGovern i ajuntaments han recuperat el conveni de col·laboració per fer front als casos de maltractament i abús sexual infantil. La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i el president de la FELIB, la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, Joan Carles Verd, han signat aquest acord, mitjançant el qual les distintes administracions unificaran criteris a l'hora de detectar i actuar en aquests casos de violència.

El document signat es tracta del protocol marc d'actuacions en els casos de maltractament i abús sexual infantil a les Illes Balears, i la FELIB es compromet a promoure'n l'adhesió dels ajuntaments, de manera que tots els municipis de les Illes Balears tinguin criteris similars a l'hora de detectar, registrar i analitzar casos de maltractament infantil.

El conveni, que serà vigent fins al mes de desembre de l'any 2019, també estableix que la Federació d'Entitats Locals coordinarà la recollida d'informació generada des dels serveis socials comunitaris en cada municipi i difondrà les actuacions que preveu el protocol. Aquestes actuacions impliquen el compromís dels ajuntaments de comunicar la detecció i notificació dels casos de risc i maltractament infantil, de difondre i facilitar formació especialitzada a qui tingui intervenció directa o indirecta amb els menors d'edat i de dur a terme les accions d'intervenció i seguiment que estiguin dins el seu àmbit d'actuació, segons informa en una nota el Govern.

Les parts signants consideren que aquest protocol és una eina de treball bàsica per garantir la coordinació de tots els àmbits implicats en els casos de maltractament a menors.

stats