MODEL DE PAÍS
Balears 20/09/2016

El GOB Menorca anima a signar el manifest per limitar la massificació turística

L'enitat ecologista reconeix que els nivells de concentració que s'han viscut aquest estiu a Menorca "han començat a obrir els ulls a molta gent"

Ara Balears
1 min
Lectura del manifest, a càrrec de Tonina Siquier, que es va realitzar el passat dissabte 17 de setembre a les escales de la Seu.

MaóEl GOB de Menorca ha animat aquest dimarts els ciutadans a signar un manifest per sol·licitar la limitació de la massificació a les Balears, amb una consigna que alerta que sense límits no hi ha futur per a les Illes.

L'organització ecologista ha informat a través d'un comunicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa, anomenada 'Sense límits, no hi ha futur', és demanar als actuals governants que prenguin decisions que impedeixin la degradació progressiva de l'Arxipèlag.

"Fa temps que la manca de límits en què es basa l'actual sistema econòmic dóna mostres de no poder mantenir-se", han assenyalat amb relació a la saturació turística de les platges, la reducció i la contaminació dels aqüífers, la dependència energètica dels combustibles fòssils i les dificultats per gestionar el volum de residus que es generen.

En aquest punt, han remarcat que els nivells de massificació que s'han viscut aquest estiu a Menorca "han començat a obrir els ulls a molta gent".

"No només hi havia queixes dels residents sinó també de visitants habituals, que han començat a detectar la degradació de l'illa quan han vist que les platges emblemàtiques quedaven plenes a primera hora i hi havia carrers per on costava circular", han manifestat.

stats