Balears 03/07/2017

El GOB demana als ajuntaments que no s'adhereixin al pla marc de caça

Els ecologistes adverteixen de la manca de planificació dels "terrenys lliures"

Ara Balears
1 min
Només 18 municipis han aprovat el pla marc

PalmaEl GOB insta els ajuntaments a no permetre la caça en "terrenys lliures". Aquests terrenys són els que no estan vedats ni es consideren refugis de fauna, però on es permet la caça si els municipis així ho decideixen. Des de dijous passat es permet la caça en aquells que s'han adherit al pla marc.

Són els mateixos ajuntaments que decideixen cada any si s'hi adhereixen o no i ho han de comunicar al Consell de Mallorca. "El pla marc és un mal succedani del pla tècnic de caça, inventat per tal de continuar permetent la caça als terrenys lliures, ja que amb la normativa actual no es pot caçar a les zones sense planificació", expliquen els ecologistes en un comunicat.

Els terrenys lliures són petites parcel·les on no hi ha una planificació ni cap responsable, per la qual cosa si s'hi registren infraccions, com la mort d'una espècie protegida, "és pràcticament impossible identificar-ne els causants". "Des del GOB fa anys que reclamam la prohibició de la caça als terrenys lliures, tal com ja fa anys es va adoptar a altres comunitats autònomes".

És per aquesta raó que l'entitat ecologista ha fet arribar aquest dilluns als ajuntaments de l'illa diversos escrits demanant la no-adhesió al pla marc de caça perquè no es permeti l'activitat en aquests terrenys lliures. Fins ara, només 18 municipis de Mallorca s'han adherit al pla marc.

stats