Balears 15/12/2017

El GEN demana la dimissió de l'alcalde de Sant Josep per la Llei d'urbanisme

L'organització ecologista creu que la disposició número 14 "persegueix cobrir les esquenes de l'alcalde"

Ara Balears
2 min
Panoràmica de Platja d'en Bossa, a Eivissa.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha d'instar a l'alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas 'Agustinet', a dimitir. Aquesta és l'exigència del GEN-GOB davant l'aprovació de la disposició número 14 de la Llei d'urbanisme, una normativa que, en paraules dels ecologistes és "a mida de la família Matutes" i que "no només legalitza i empara les gravíssimes il·legalitats comeses en primera línia de costa d'Eivissa, sinó que ben probablement persegueix cobrir les esquenes del batle".

"Emprar el Parlament per tapar aquests casos, que presumptament podrien tenir rellevància penal pels responsables és un escàndol majúscul", ha afirmat l'organtizació ecologista en un comunicat. Segons han explicat, creuen que "s'haurien pogut atorgar" un número "indeterminat de llicències d'obra major" durant els darrers anys i, segurament, durant tot aquest any. Aquestes llicències han estat atorgades en sòl rústic, per tant inedificable i per la qual cosa serien il·legals. A més, "s'hauria d'haver prescindit del procediment administratiu reglat", el que les convertiria en nul·les de ple dret i "podria posar als responsables en una situació molt compromesa".

El GEN-GOB ha demanat "reiteradament" a l'Ajuntament "informació sobre les llicències atorgades a l’interior d’aquests sòls, sense haver rebut cap resposta al respecte, tot i estar obligat l’ajuntament ja que la llei reconeix l’acció pública en matèria urbanística" i no l'ha aconseguit. Els ecologistes avisen de les obres que s'han dut a terme als complexos turístics de la Sal Rossa i a Platja d'en Bossa, a més de la nova discoteca, Hï, a l'espai on fins l'any passat hi havia l'Space. "No es tracta d'un ús continuat amb llicència d'obertura existent, ja que no hi hauria cap cessió d’explotació, sinó d’una nova llicència", atorgament que està prohibit pel Pla Territorial Insular (PTI) de l'illa.

D'altra banda, l'organització ha recordat que "un govern ha d'estar per defensar l'interès general" i que aquesta premissa és "incompatible" amb l'aprovació de normatives com la disposició transitòria número 14, una normativa "ad hoc per emparar l'especulació i la corrupció".

stats