Balears 26/02/2018

El GEN denuncia un “atemptat ecològic” en una suposada “reforma” d’un hotel a Cala Xarraca

El grup municipal Guanyem reclamarà que es garanteixi “la protecció del territori”

Armando Tur
1 min
Una imatge compartida a les xarxes socials del GEN

Sant Joan de LabritjaLes imatges són estrepitoses i costa entendre que es tracta, tal i com expliquen des de l’Ajuntament de Sant Joan, d’una simple “reforma”. Segons el president del grup GEN-GOB, Joan Carles Palerm, els ecologistes han pogut comprovar que hi ha “fonaments” per construir nous annexes i que s'ha modificat la paret de la muntanya “per poder incrementar la superfície vertical”, cosa que encara és més greu. “Aquests fets sobrepassen molt el límit del que és una reforma”, ha asseverat Palerm.

Segons el GEN-GOB, l’autoritat encarregada de vigilar que les feines que s’executen s'adiuen a la llicència és l’Ajuntament, a qui atorguen la “responsabilitat” de garantir que la realitat “s’ajusta” a la llicència. “Amb el que hem vist costa molt pensar que és una simple reforma”, diu Palerm.

D'altra banda, el grup municipal Guanyem de Sant Joan de Labritja demanarà al proper ple municipal, mitjançant una moció, que l’Ajuntament posi la “la màxima vigilància” sobre aquestes obres de manera que es garanteixi “el compliment estricte del projecte” i que, en cas d’incompliment, “sancioni amb la màxima duresa i exemplaritat” els infractors. El regidor Gianandrea di Terlizzi considera que aquestes feines “són molt agressives amb el territori, a causa dels moviments brutals de terres molt a prop de la costa i les aparents destrosses paisatgístiques”, i assegura que el maig del 2017 ja exigiren a l’Ajuntament “màxima cura” per evitar els riscos que es podien preveure quan es va començar a fer publicitat d’aquest complex a internet.

stats