Podem no vol gastar diners públics en promoció turística

El grup Podem-Guanyem del Consell proposa que siguin els empresaris els qui assumeixin la despesa 

Podem-Guanyem no vol que el Consell d'Eivissa es gasti ni un euro més en promoció turística de l'illa. Ho ha explicat la vicepresidenta primera de la institució i secretària general de Podem a Eivissa, Viviana de Sans. Això sí, s'ha emparat en els acords amb el PSOE per no anar més enllà d'una simple declaració d'intencions davant una illa que "ja rep prou turisme" i que no necessita, segons els podemites, ser venuda a potencials visitants. Per això proposa que sigui " el sector privat" qui s'encarregui de promocionar l'illa. 

Els seus socis de govern, els socialistes, no estan en absolut d'acord amb les afirmacions de De Sans. De fet, el president Vicent Torres no ha tingut problemes per explicar que la promoció s'ha d'aplicar com un element " correctiu" que permetrà lluitar contra la saturació, la qual considera fruit "d'errors del passat". Torres, per tant, no està a favor del plantejament dels seus socis i ha defensat que el Consell continuï la feina en promoció. 

Així, a proposta del Partit Popular, el Consell ha aprovat, per unanimitat, redactar un pla de màrqueting de la promoció que es fa d'Eivissa en un termini màxim de sis mesos, posant com a data "abans que acabi l'any". El conseller del PP Vicent Roig considera "bàsic" tenir aquest "document marc" i, de fet, en la seva moció demanava tenir-lo llest al cap d'un mes. 

Dissolució de la Fundació de Promoció Turística

El ple també ha servit per confirmar la dissolució de la Fundació de Promoció Turística d'Eivissa, que arrossega un deute de 950.000 euros fruit d'uns impagaments del Govern balear. La gestió de promoció serà assolida per l'empresa pública FECOEV, la qual als seus estatus ja inclou aquesta tasca. Pel conseller del PP Vicent Roig, aquesta empresa no té capacitat econòmica per dur a terme la promoció. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF