Balears 24/04/2017

Front comú de la patronal amb Aptur per defensar el lloguer turístic

Els empresaris defensen que l'activitat permet la democratització del turisme i una millor distribució de la riquesa

Carmen Buades
2 min
Els representants empresarials, juntament amb el president d'Aptur, Joan Miralles

PalmaEls empresaris fan un front comú a favor del lloguer turístic. Aquest dilluns, representants de les principals patronals i associacions empresarials s'han afegit al manifest d'Aptur, l'associació de propietaris de lloguer turístic, per reivindicar aquesta activitat com a eina "democratitzadora" del turisme, capaç de redistribuir millor la riquesa que genera.

El president d'Aptur, Joan Miralles, ha advertit que l'adhesió al manifest és només una primera passa "dins una campanya molt més extensa" que tindrà com a objectiu "visibilitzar la importància del lloguer turístic" per a la diversificació de l'economia i l'enfortiment del teixit empresarial.

Miralles ha assegurat que el 30% de la despesa que fan els turistes que s'allotgen a habitatges és a establiments del petit comerç. A més, el president d'Aptur també ha afirmat que gràcies al lloguer turístic "s'està dinamitzant l'economia dels petits municipis de l'interior que fins ara havien quedat al marge" del repartiment dels ingressos que genera el turisme.

Per part seva, el president de Pimem, Jordi Mora, ha defensat que s'ha de lluitar contra l'especulació, però ha criticat l'argument de l'augment dels preus del lloguer per a residents denunciant que fa més de 10 anys que no hi ha parc nou d'habitatges de protecció oficial.

Tant des d'Aptur com des de la patronal han criticat la modificació de la Llei del turisme que vol dur a terme el Govern perquè, asseguren, deixarà fora de la legislació aproximadament el 80% de l'oferta actual en habitatges plurifamiliars, un percentatge que calculen que augmentarà fins al 90% amb la zonificació que han de realitzar els consells insulars i els municipis.

Al manifest s'han afegit, a més de Pimem, Afedeco i Pimeco, l'associació d'empresaris de l'oci nocturn, la dels cotxes de lloguer, la patronal del taxi i l'associació d'atraccions turístiques i els mercats de Santa Catalina, Pere Garau, l'Olivar i Inca.

stats