Balears 21/04/2016

Fracassa l'intent d'expulsar Manos Limpias del cas Nóos

La presidenta del tribunal anuncia que es pronunciarà sobre la petició de les defenses en el moment de dictar sentència

Jaume Vinyas
1 min
L'advocada de Manos Limpias al cas Nóos, Virginia López Negrete.

PalmaLa presidenta del tribunal que jutja el cas Nóos, Samantha Romero, ha anunciat, en finalitzar la sessió número 36 del judici, que esperarà fins al moment de dictar sentència per pronunciar-se sobre la petició d'expulsió del sindicat Manos Limpias que va formular, dimecres, la defensa de Diego Torres. Romero considera que "no hi ha tràmit processal per emetre un pronunciament anticipat respecte de la pretensió postulada per la defensa del senyor Torres i difereix qualsevol decisió a la sentència, que és la resolució amb la qual finalitzarà el procediment".

L'advocat de Torres, Manuel González Peeters, ha formulat protesta per la decisió del tribunal. Si bé el misser ha admès que la legitimitat de la presència del sindicat d'ultradreta ja està emparada per la resolució del passat 29 de gener, la detenció i empresonament del secretari general, Miguel Bernard, suposaria "una novetat que no estava prevista i, en conseqüència, sorgeix l'oportunitat de formular la petició". Bernard està acusat d'extorsionar entitats bancàries a canvi de retirar les seves demandes en quatre procediments, entre aquestes el de la infanta Cristina per Nóos.

L'advocada del sindicat al judici, Virginia López Negrete, ha assegurat que la decisió de Romero "reforça" la seva posició. "No hi ha cap motiu perquè aquesta acusació no estigui aquí", ha afirmat. Per part seva, el fiscal Pedro Horrach ha anunciat que sol·licitarà la informació relativa al procés contra Bernard i que l'intentarà incorporar al procés si és possible.

stats