Balears 24/10/2017

Finalitza una nova edició del programa SOIB Garantia Juvenil organitzat per Palma Activa

Gràcies a aquest programa finançat pel SOIB, 20 joves s’han pogut formar a l’Ajuntament de Palma per obtenir certificats de professionalitat

Ara Balears
2 min
Tots els participants del programa Garantia Juvenil amb els seus certificats

PalmaEl programa SOIB Garantia Juvenil finalitza amb la participació de 20 joves que s’han format durant un any per aconseguir certificats de professionalitat. L'acte de cloenda, que s'ha duit a terme a la sala de plens de Cort, ha estat presidit pel batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i el director del SOIB, Pere Torrens.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves al mercat de treball. Palma Activa ha desenvolupat els projectes Palma Verd i Palma Web en el marc del programa de Garantia Juvenil, que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. Els joves participants en aquest programa han tingut un contracte de formació i aprenentatge pel qual han cobrat un salari. El desenvolupament de l’experiència pràctica inclou projectes d’interès general o social.

Antoni Noguera ha destacat que per formar-se “Palma és també una ciutat de segones oportunitats i ara, gràcies a vosaltres, és una ciutat un poc millor on tothom podrà gaudir de la feina que heu fet”. Per part seva, Joana Maria Adrover ha destacat que amb aquests programes "es vol ajudar els joves que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral, com per exemple els que no han acabat l’ESO o que no tenen cap experiència professional". Adrover també ha explicat que des de l’inici de la legislatura, l’atur juvenil ha baixat a Palma un 13,8%.

Pere Torrens ha felicitat els alumnes treballadors i els ha dit que “des del SOIB hem invertit 3 milions d’euros en la Garantia Juvenil perquè confiam en vosaltres i confiam que, gràcies a aquesta experiència, aconseguireu una bona feina; a partir d’ara, heu de continuar fent feina i aprenent”.

Durant la cerimònia han intervingut els alumnes treballadors Noelia Molina i Óscar Sánchez, que han afirmat que aquest projecte de SOIB Garantia Juvenil ha estat per a ells “una ajuda crucial que realment necessitàvem”.

Els programes

Els alumnes que han completat la formació del programa Palma Web obtindran el certificat de professionalitat de Confecció i publicació de pàgines web de nivell 2. Palma Web s’ha realitzat en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Innovació (Regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació) entre l’1 de novembre de 2016 i el 31 d'octubre de 2017

Els alumnes de Palma Verd obtindran el certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria de nivell 1 i una unitat de competència del certificat de professionalitat de nivell 2 d’Agricultura ecològica. Palma Verd s’ha realitzat en col·laboració amb Parcs i Jardins (Regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat) també entre l’1 de novembre de 2016 i el 31 d'octubre de 2017.

stats