FEMINISME
Balears 26/09/2016

No hi ha hagut acord entre el Bisbat i les encausades

Les joves han arribat al palau episcopal, on han estat rebudes pel bisbe Taltavull, que els ha demanat que admetessin públicament que es varen equivocar

M. Mateu
2 min
No hi ha hagut acord entre el Bisbat i les encausades

PalmaEl grup de suport a les feministes encausades per entrar a l'església de Sant Miquel, després d'acceptar l'oferiment del bisbe Taltavull, han arribat aquest dilluns horabaixa amb el seu advocat Josep de Luis al palau episcopal, on han estat rebudes pel vicari general i el mateix bisbe. Després de la reunió, de més d'una hora, no hi ha hagut acord entre les encausades i el Bisbat perquè aquest els tragués l'acusació particular.

La portaveu de les encausades, Sònia Domènec, ha manifestat a la sortida de la trobada que "hi anàvem predisposades a no tancar cap porta, a establir diàleg amb el Bisbat, al qual hem agraït la voluntat de parlar-ne; i ho hem aconseguit gràcies al suport de la gent". Tot i així, l'acord no ha estat possible, el Bisbat "ens ha demanat que ens retractem i admetem que ens hem equivocat, que l'acció es va fer en el moment equivocat en el lloc inadequat; nosaltres hem respost que no podem acceptar aquesta condició", ha dit Domènec.

Malgrat tot, s'ha deixat una porta oberta a possibles matisos, però les encausades han deixat clar que "no acceptam la proposta inicial que ens fa el Bisbat", que els ha manifestat que està disposat a retirar l'acusació si es retracten de l'acció.

Les feministes encausades rebudes pel Bisbat.

Ja s'han convocat manifestacions a Palma i a Barcelona a favor de les encausades que aquest dijous aniran a judici. Hi ha una plataforma de suport que ja ha recollit 3.000 euros per a l'absolució de les feministes encausades.

Les encausades enviaren dimecres un comunicat als mitjans en el qual reiteraven que la proposta del Bisbat demostra que "aquest és un cas polític". A més, s'hi afegia que "la societat mallorquina ho sap i el Bisbat de Mallorca també, i entenem que és precisament per això que ha volgut obrir aquesta via de diàleg". A la reunió, les encausades defensaran que "l'acció de l'església de Sant Miquel no fou cap acte criminal. Fou una resposta política a una situació política: la contrareforma de la Llei de l'avortament".

stats