TRIBUNALS
Balears 21/09/2016

Les feministes encausades consideren que l'oferiment de Taltavull "és una prova clara" que és un cas polític

El grup de suport a les joves accepta anar dilluns a la cita amb el Bisbat per intentar arribar a una entesa

Montse Terrasa
1 min
Maria de Lluc Forteza, una de les encausades i Amanda Badillo, del grup de suport a les feministes davant la seu del Bisbat de Mallorca.

PalmaEl grup de suport a les feministes encausades per entrar a l'església de Sant Miquel accepta l'oferiment de Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Mallorca, per intentar arribar a una entesa i considera que la proposta del Bisbat demostra que "aquest és un cas polític". Així ho ha anunciat avui en una carta pública.

"Malgrat tots els intents de criminalització, aquesta oferta de diàleg per part de l'acusació constitueix una prova clara del que hem assenyalat des del principi: ens trobam davant d'un cas polític. La societat mallorquina ho sap i el Bisbat de Mallorca també, i entenem que és precisament per això que ha volgut obrir aquesta via de diàleg", manifesta el col·lectiu en la carta.

En aquesta carta, el grup de suport a les feministes encausades confirma l'assistència a la reunió de dilluns dia 26: "Ho farem partint d'una posició clara i compromesa amb els drets de les dones. Les arrels d'aquest conflicte són polítiques. L'acció de l'església de Sant Miquel no fou cap acte criminal. Fou una resposta política a una situació política: la contrareforma de la Llei de l'avortament. Amb aquest esperit anirem al Bisbat de Mallorca", afegeixen els defensors de les encausades.

Cal recordar que aquestes joves van entrar a l'església de Sant Miquel el febrer del 2014 per defensar-hi l'avortament. La Fiscalia imputa a les sis activistes un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos, i demana un any i mig de presó per a cadascuna.

stats