Balears 04/09/2017

Evitar cançons amb lletres masclistes a les festes de Palma, una de les propostes del pla d'igualtat de gènere

La ciutadania ha presentat un total de 84 suggeriments en el procés participatiu que ha permès confeccionar-lo

Ara Balears
1 min
Cort obre a la ciutadania l'elaboració del Pla d'igualtat de gènere / AJ. PALMA

PalmaRevisar les lletres de les cançons dels artistes que participin a les festes de Palma per tal d'evitar aquelles que puguin ser sexistes o masclistes és una de les 84 propostes que la ciutadania ha realitzat en la redacció del pla d'igualtat de gènere 2017-2021, el qual ha obtingut un ampli consens per afavorir la formació en igualtat, en la prevenció de les violències masclistes i en la superació dels estereotips de gènere.

A través de la plataforma tufasPalma.cat, Cort ha rebut un total de 84 propostes ciutadanes. Entre aquestes demandes destaquen la potenciació del treball grupal des dels serveis d'atenció a víctimes de violència de gènere i el suport a la creació de grups de dones de diferents perfils, com per exemple, les que han migrat.

Aquest pla d'igualtat de gènere donarà prioritat a la sensibilització amb la població adolescent i amb els homes adults, als quals oferirà tallers sobre noves masculinitats.

A més, aquest projecte reforçarà la qüestió territorial, ja que moltes de les propostes ciutadanes insisteixen que les activitats es realitzin als centres de barri.

Algunes propostes coincideixen en la necessitat de visibilitzar les aportacions i les contribucions de les dones, així com promoure la seva participació en diferents àmbits per emfatitzar l'apoderament femení.

L'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma s'ha compromès a reforçar amb una major dotació pressupostària aquest pla, que comença enguany i finalitza el 2021.

stats