Balears 04/05/2016

Escoles que es converteixen en empreses

Una vintena de centres educatius de Mallorca han participat en el mercat Icape a la plaça Major de Palma. Han venut productes que han elaborat per destinar-los a diverses causes solidàries

M.g.
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha passejat entre les paradetes de Plaça Major

PalmaMés de mil al·lots d'Educació Infantil, Primària i Secundària, d'una vintena de centres educatius de Mallorca, han participat aquest dimecres en el mercat Icape. La plaça Major de Palma ha congregat aquesta iniciativa, impulsada per l'Institut d'Innovació Empresarial, que pretén impulsar les capacitats emprenedores de manera real entre els estudiants.

Els joves han venut productes que han elaborat ells mateixos per recaptar doblers per a diverses iniciatives solidàries, ja sigui per ajudar països que més ho necessiten com per tractar malalties complicades. La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha passejat entre les 39 paradetes instal·lades acompanyada pel conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negeruela. Armengol ha destacat que el programa "promou valors com ara el treball en equip" i permet als joves desenvolupar el seu talent creant "empreses de caràcter social".

Per part seva, Negueruela ha celebrat que "projectes com aquest tinguin tan bona acollida". Simulant la creació d'una empresa de caire social, aquest programa té com a objectiu que els alumnes treballin en competències emprenedores i col·laboratives.

En el cas dels alumnes de Primària, s'han creat cooperatives en què tots els socis es fan responsables de les decisions que es prenen. El 10% dels beneficis aniran destinats a una ONG i la resta es dedicaran a realitzar una activitat conjunta. Els estudiants de Secundària han treballat la constitució d'una ONG. Aquest programa es realitzarà també a Manacor el 9 de maig. Abans, però, es durà a terme a Eivissa el 6 de maig.

stats