Balears 04/06/2013

Delgado diu que els empresaris volen el 'Fortuna' per dedicar-ne els doblers a objectius socials

El conseller de Turisme carrega contra el diputat de la coalició Més David Abril enmig del ple del Parlament i li diu que ''és un antisistema acomodat al sistema''

Q. Torres
1 min
Carlos Delgado, en una imatge d'arxiu / P. BOTA

PalmaPrimer minut del ple i primer enfrontament sonat. Aquest dimarts dematí el conseller de Turisme, Carlos Delgado, ha carregat contra el diputat de la coalició Més David Abril. ''Vostè és un antisistema acomodat al sistema'', li ha dit. I li ha retret que no el preocupàs què passaria amb el Fortuna, el iot del rei, sinó que ''allò que el preocupa és un sistema en el qual ha cobrat amb bones nòmines fins ara''.

Els desqualificatius s'han produït arran d'una pregunta d'Abril sobre el paper del Govern en la reclamació del Fortuna per part dels empresaris que l'havien regalat al rei un pic Joan Carles de Borbó hi ha renunciat. El diputat econacionalista ha exigit al Govern que recuperi la inversió pública que s'hi va fer i Delgado li ha contestat que la fundació constituïda pels empresaris i el Govern ha reclamat l'embarcació per vendre-la i dedicar-ne els doblers a objectius socials a les Illes Balears.

No ha estat l'únic enfrontament que s'ha vist en la sessió de control. El conseller d'Economia, Joaquín García, ha retret a la diputada Lourdes Aguiló que qüestioni com s'han fet els acomiadaments de personal públic quan ella és alta funcionària dels serveis jurídics de l'Executiu. L'al·lusió ha provocat les queixes dels socialistes.

stats