Balears 29/05/2017

Educació convocarà 3.000 places d'oposicions fins al 2019

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ho ha concretat aquest dilluns a la Mesa del treballador públic

Martí Gelabert
2 min
Una aula de primària de l’escola pública Mestre Morera, 
 Al barri de Ciutat Meridiana  de Barcelona.

PalmaEducació convocarà finalment 3.000 places d'oposició entre el 2017, el 2018 i el 2019. Ho ha confirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, a la Mesa del treballador públic que s'ha duit a terme aquest dilluns dematí. Això permetrà donar més estabilitat al cos docent de les Illes. Cal recordar que la convocatòria per a aquest 2017 és de 257.

El que ha possibilitat que el Govern dugui a terme aquest anunci és l'acord estatal de consolidació de places que es va signar a finals del mes passat. El portaveu de la FE-CCOO, Toni Baos, explica que es preveu, ara, que es puguin agafar totes les places que l'anterior legislatura no va treure. "Ara recuperam aquelles que ja haurien d'haver sortit" i que tenen més de tres anys, apunta Baos.

En aquest sentit, les xifres són les que el sindicat esperaven, però apunta que l'acord estatal s'ha d'anar revisant any rere any. El punt important és la taxa de reposició. "En compliment d'aquest acord, esperam que es respecti, com a mínim", adverteix Baos. Des de CCOO, però, es reclama més: que s'elimini. Les Illes Balears són la comunitat on hi ha més interins i "sense l'eliminació de la taxa de reposició es fa molt difícil complir l'objectiu del 8% d'aquí al 2020".

Abans d'anunciar-se l'acord estatal, des de CCOO es demanaven 2.000 places. "Sabíem que la taxa de reposició no donava per a més", assenyala Baos. Tot i això, valorant de manera positiva les xifres, el sindicat ha traslladat al conseller d'Educació i Universitat, Martí March, que tingui present i s'estudiï per incorporar mesures d'estabilitat per a tota la plantilla, incloent-hi els interins.

Des del sindicat Alternativa, Miquel Ángel Santos valora positivament l'anunci, però adverteix que les convocatòries d'oposicions s'han de realitzar "amb precaució". En aquest sentit, pensa que "no serà bo que es treguin ara totes les places" i demana un sistema d'oposicions més regular. Parla d'una petició que es va fer al Govern perquè demanàs a Madrid que l'increment de places es fes en sis anys i no en tres. L'objectiu és que no afecti de manera greu tota una generació que ha estat els darrers anys sense oposicions i que el sistema es reguli tan aviat com sigui possible.

stats