ECONOMIA

Els agents econòmics s'uneixen per millorar la competitivitat de Balears

La Fundació Impulsa aglutina empresa, administració, entitats educatives, sindicats i altres organismes per promoure l'anàlisi i la presa de decisions col·lectives

Administració, empresa, agents socials i la investigació acadèmica són les quatre potes de l'Àgora-Impulsa, una plataforma que pretén aglutinar tots els actius de la societat illenca per tal de promoure l'intercanvi d'idees, el coneixement i reflexió, i diagnosticar l'actual model econòmic per encarar millor el futur de Balears.

En la primera sessió de treball que ha tingut lloc aquest dilluns hi han participat el Govern, els consells insulars, la Federació de Municipis, CAEB, AFEDECO, ASIMA, ASAJA, i altres patronals, la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Centre Tecnològic Balear de la Fusta (Cetebal), els sindicats, col·lectius com el Cercle d'Economia i els col·legis oficials d'Economistes de les Illes Balears i el d'Arquitectes, entre d'altres.

Competitivitat

Amb el títol 'Compartint el nou paradigma de la competitivitat global', els agents participants han abordat al llarg de la sessió en què consisteix el nou paradigma de la competitivitat global, per què aplicar-lo a Balears i com adaptar la presa de decisions. En paraules d'Antoni Riera, director tècnic de la Fundació Impulsa: "L'objectiu és que els agents (empresa-administració pública-agents intermedis-recerca) comparteixin el nou paradigma de la competitivitat global per abordar, tots junts, el repte que suposa construir per a Balears un camí de creixement més resistent enfront de xocs externs, correctora dels desequilibris acumulats i capaç de derivar en nivells de renda més elevats".

El fet és que Balears ha vist com la seva renda per càpita ha caigut en picat la darrera dècada i com l'increment d'inversió i de recursos humans no ha servit per generar més productivitat. Per aquest motiu, la Fundació Impulsa vol promoure l'anàlisi, el debat i sobretot la recerca d'acords i decisions estratègiques que permetin posar en marxa solucions que millorin la competitivitat de Balears”.

En aquest sentit, la Fundació Impulsa vol esdevenir una plataforma de coneixement estratègic i interacció regional orientada a facilitar la presa de decisions dels agents econòmics i socials i configurar una agenda de transformació productiva amb un impacte significatiu sobre la competitivitat global de Balears.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF