Balears 02/06/2017

Dues denúncies i una Pnl inútil: balanç provisional de la visita d'Hazte Oír a Palma

El Govern anuncia l'obertura d'un expedient sancionador a Valores en Baleares, organitzadora de la polèmica xerrada del president de l'associació ultraconservadora

Jaume Vinyas
2 min
Els presidents d'Hazte Oir, Ignacio Arsuaga, i Valores en Baleares, Juan José Tenorio, aquest divendres, al registre del Parlament.

PalmaLa visita del president de Hazte Oir a Palma s'està saldant, de moment, amb molt soroll per no res. El president de l'associació ultraconservadora, Ignacio Arsuaga, ha registrat, aquest divendres, una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament que no tindrà més recorregut perquè no disposa del suport de cap grup parlamentari. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat, a més, la interposició d'una demanda contra l'associació que ha organitzat la xerrada, Valores en Baleares, que se suma a la interposada aquest dematí per la policia local de Palma.

Costa ha assenyalat que la demanda va ser enviada fa tres dies a la fiscalia a partir d'informació rebuda per l'associació de defensa dels drets LGTBI, Ben Amics. En la carta remesa al ministeri fiscal, el Govern demana si les manifestacions expressades pel president de Valores en Baleares, Juan José Tenorio en el seu perfil de Facebook son constitutives d'un delicte d'incitació a l'odi.

El Govern ha revelat, a més, que Valores en Baleares no consta en el Registre d'Entitats Jurídiques de la Comunitat. A banda de la denuncia, s'obrirà un expedient administratiu sancionador en aplicació de la Llei per garantir els drets de la comunitat LGTBI.

El diputat d'El Pi, Jaume Font, ha interromput la improvisada roda de premsa d'Arsuaga, molest perquè li interrompien l'entrada al Parlament.

Sota una gran expectació mediàtica, i la presència a mode protesta de representants del col·lectiu LGTBI, acompanyats per diputats i regidors de l'ajuntament de Palma, Arsuaga ha carregat contra el Govern per “aprovar lleis d'amagatotis, sense que els ciutadans no se n'assabentin, que imposen aquesta ideologia de gènere que molts no compartim, perquè pensem que fa mal als nins”. Arsuaga no ha especificat a quines lleis es refereix i ha obviat que la Llei en defensa dels drets LGTBI es va aprovar per unanimitat.

“No comprenem que les institucions s'hagin posat al servei d'un lobby determinat i en contra del dret dels ciutadans a expressar-nos lliurement”, ha afegit tot criticant que la policia local de Palma l'hagi denunciat, “de manera preventiva”, pel contingut de la conferència que ha de donar aquest capvespre. Arsuaga ha obviat, en aquesta ocasió, que la denuncia no va dirigida a ell sinó contra Tenorio i que no és preventiva sinó que es basa en un escrit que va penjar a Facebook, a principis de setmana.

Polítics de MÉS i Podem han donat suport a Ben Amics en una protesta silenciosa contra Hazte Oír.

Arsuaga, qui s'ha qualificat de “dissident”, ha criticat que partits com Podem, Esquerra Unida o, fins i tot, la presidenta, Francina Armengol, hagin criticat públicament la visita d'Arsuaga. I ha responsabilitat la formació dels cercles d'haver organitzat un escarni contra la xerrada que els ha obligat a canviar la ubicació prevista. “Per pressions del lobby hem hagut de canviar de lloc”, ha lamentat Tenorio qui ha assegurat haver rebut “amenaces, fins i tot, de mort”.

Amb tot, asseguren que ja disposen de local però que no ho revelaran fins a les 17:30 hores per “evitar, si ho aconseguim, que destrossin la possibilitat de ser lliures en aquest país”.

stats