Balears 06/02/2017

Diverses entitats mallorquines mostren solidaritat amb Mas, Rigau i Ortega

Prop d'un centenar de persones es reuneix sota la consigna "El 6-F ens jutgen a tots"

Anna Schnabel
2 min
Diverses entitats mallorquines mostren la seva solidaritat amb els encausats pel 9N

PalmaGairebé un centenar de persones ha assistit a la concentració que ha tingut lloc aquest dilluns horabaixa a Palma amb l'objectiu de fer públic el suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, coincidint amb el primer dia del judici pel 9-N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Durant la concentració, convocada per l'Obra Cultural Balear (OCB), l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i el Grup Blanquerna, diverses persones i entitats han mostrat el seu rebuig a la judicialització del procés independentista català.

"Consideram que es tracta d'un judici polític, contra la llibertat d'expressió i contra la voluntat d'un poble d'exercir el seu dret inalienable de decidir", ha declarat el president de l'OCB, Jaume Mateu.

Per la seva banda, Tòfol Soler, qui presideix l'ASM, ha pronunciat unes paraules en suport als qui "han decidit fer una passa endavant", mentre l'estat espanyol "es mostra inamovible". En aquest sentit, ha reivindicat que "primer és el dret de decidir i els principis democràtics", com també "el dret, el sentiment i la voluntat del poble" abans que "una Constitució que cada vegada és més forçada".

Tomeu Martí, president del Grup Blanquerna i qui ha pogut testimoniar avui mateix a Barcelona i en primera persona "la solidaritat i la germanor amb qui aspira a constituir la República Catalana", també ha volgut expressar el seu recolzament als encausats pel 9-N.

La lectura del manifest ha estat a càrrec de Miquel Oliver, president de la plataforma Avancem i membre de MÉS per Mallorca, el qual ha demanat "unitat i fermesa a totes les forces democràtiques de l'illa, que no poden donar l'esquena a la reivindicació d'un referèndum d'autodeterminació i, menys encara, a la persecució de càrrecs electes".

La concentració, a la qual han assistit diversos integrants de la formació ecosobiranista com Fina Santiago, David Abril, Bel Busquets i Joana Aina Campomar, ha conclòs amb el cant de 'L'estaca', de Lluís Llach, símbol de la lluita contra la dominació espanyola del poble català.

stats