Balears 10/07/2017

El director insular de l'Estat apel·la a la responsabilitat amb vista a les festes populars

Es Mercadal inicia aquest cap de setmana el calendari de festes patronals a Menorca amb el repte de garantir la seguretat i transmetre l'emoció dels actes protocol·laris

Ivan Martín
1 min
Les festes de Sant Martí signifiquen el tret de sortida dels Jaleos menorquins.

MaóLes festes populars a Menorca, després de viure el Sant Joan a Ciutadella, arrenquen el pròxim cap de setmana al Mercadal. És una celebració molt esperada, perquè enceten un calendari de festes que no aturarà fins al mes de setembre amb la Mare de Déu de Gràcia, a Maó. Els perills que envolten la festa i les recomanacions de les institucions centren l'atenció per evitar qualsevol incident.

L'Ajuntament del Mercadal ha editat un apartat en el programa de festes de Sant Martí en el qual recomana un seguit d'advertències per a residents i visitants. D'altra banda, qui també ha volgut enviar un missatge de seny és el director de l'Estat a Menorca. Javier López Cerón explica que "estam confiats amb tot el dispositiu i la coordinació entre els diferents cossos que participen en les festes. Sant Joan va ser un èxit i ara esperam que la resta de municipis mantinguin la dinàmica".

En qualsevol cas, López Cerón és conscient que "la participació d'animals en unes festes sempre deixa un espai per a la perillositat, ja que, tot i ser cavalls, poden causar lesions entre la multitud. Per aquesta raó és clau que els assistents prenguin precaucions, com dur un calçat adequat o moderar el consum de begudes alcohòliques". Finalment, el delegat de l'Estat a l'illa destaca el paper del Consell Insular els darrers anys per a la "consolidació del Jaleo Bus, una iniciativa que ha fet baixar l'índex d'accidents de trànsit".

stats