Balears 26/08/2016

La diada de Mallorca no podrà canviar de dia fins al 2017

El Consell insular ha presentat els actes de la celebració d'enguany. S'hi inclouen més activitats i més varietat

Martí Gelabert
1 min
El Vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la directora insular de Presidència i Relacions Institucionals, Elena Ramis

PalmaTot i que el Consell de Mallorca estudia canviar al 31 de desembre la Diada de Mallorca, que se celebra dia 12 de setembre, aquest fet no es podrà produir fins al 2017. Així ho ha assegurat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, aquest divendres matí, explicant que "no es podrà canviar enguany perquè la comissió hi ha estat fent feina". En concret, Jurado ha detallat que encara falta acabar l'estudi i "extreure'n les conclusions". A partir d'aquí, el debat s'hauria de traslladar al ple durant el 2016 i no seria fins al 2017 que la celebració seria al desembre.

Jurado ha presentat el programa de celebracions de la diada d'enguany, que inclou més actes, més varietat i més dies. "Volem que la gent pugui sentir la festa més seva", ha explicat Jurado. En aquesta direcció, ha explicat que les celebracions s'estendran a diversos pobles com Porreres, Son Servera, Marratxí i Llucmajor, entre d'altres.

L'opinió de Cristòfol Soler: Dia i diadesEntre les activitats, hi destaca la recuperació de la diada del rock català, que tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de setembre a Son Servera, Marratxí i Porreres, respectivament. Altres activitats destacades per Jurado ha esta el musical 'Una passejada per Broadway' i la I Cursa popular diada de Mallorca, a Llucmajor (17 setembre).

El pressupost d'enguany és de 51.000 euros i no es descarta que s'incorporin més activitats en el programa. La injecció econòmica ha estat més gran, ja que s'organitzen més actes i s'aposta per una "millora de la qualitat", segons ha exposat Jurado. El 2015 el pressupost va ser de 36.000 euros.

stats