Balears 14/03/2014

40 detinguts a Manacor per una presumpta xarxa de contractació irregular

La policia acusa la xarxa de fer contractes falsos per regularitzar la situació d'immigrants a canvi de doblers. Entre els detinguts hi ha l'imam de la mesquita de Manacor

Efe
2 min

PALMALa policia ha desarticulat una trama organitzada dedicada a la contractació irregular d'immigrants a Manacor i ha detingut al voltant de 40 persones, entre les quals hi ha el líder de la xarxa i diversos dels 88 treballadors suposadament contractats en un locutori carnisseria.

S'estima que l'organització pot haver defraudat al voltant de 240.000 euros a l'Administració mitjançant les contractacions irregulars d'aquests 88 empleats que fingien treballar en un local de Manacor d'uns 40 metres quadrats de superfície, segons ha detallat la Prefectura Superior de Policia de Balears en un comunicat.

Entre els 40 suposats falsos treballadors hi figura l'imam de la mesquita de Manacor, que la policia ha qualificat com una persona "molt influent i coneguda entre la població marroquina de la zona".

L'operació Halal, que ha permès desmantellar la xarxa de contractacions falses, l'han duta a terme agents de Policia Nacional de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres, en col·laboració amb la Unitat Especialitzada de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

La major part de les 40 detencions es van produir al llarg de la setmana passada.

L'organització es dedicava a facilitar contractes falsos de treball per rebre prestacions fraudulentes del Ministeri de Treball i que els empleats poguessin aconseguir permisos de residència per arrelament o renovar-los.

El cervell de la trama es va donar d'alta en el règim d'autònoms i regentava una petita carnisseria locutori al centre de Manacor.

El titular del negoci cobrava entre 600 i 1.000 euros per cada contracte fals, de manera que la policia calcula que ha obtingut un benefici directe d'uns 75.000 euros per aquesta via.

Els suposats treballadors necessitaven el fals contracte per obtenir o renovar permisos de residència, tràmit que van realitzar 20 dels suposats empleats, o bé per al cobrament de prestació o subsidi per desocupació que van sol·licitar 62 d'ells, fet que podria haver suposat un frau superior a 200.000 euros.

A més, dos dels treballadors van tramitar prestació per incapacitat laboral i set d'ells la prestació per maternitat/paternitat.

A més dels 240.000 euros de frau a l'Administració per aquestes vies, el cap de la trama no va efectuar cap liquidació per cotització a la Seguretat Social, cosa que ha generat un deute amb aquest organisme per un import superior a 135.000 euros.

L'operació continua oberta i la policia no descarta més detencions.

stats