TRAMA CORRUPTA
Balears 02/07/2016

Destapen tracte de favor a bars de la Gerreria

Veïns de la zona declaren al jutge que els negocis més grans eren protegits per Cort

J.p.
2 min
Destapen tracte de favor a bars de la Gerreria

PalmaLa plataforma veïnal que denuncia des de fa anys la proliferació de bars i les molèsties que provoquen als residents de la Gerreria de Palma també han participat en les investigacions policials, a les quals han aprotat diferents expedients i episodis en què es denuncia l’excés de renou que generen determinats locals, i que mai no han estat sancionats per part de Cort.

Els veïns que declaren davant el magistrat Manuel Penalva asseguren que els bars petits eren perseguits quan hi havia queixes de renou, mentre que “altres de més grans que movien més gent, com el Flexas o el Molta Barra han continuat la seva activitat a pesar de les denúncies”. Segons la plataforma, en un principi es va pensar que senzillament “era incompetència municipal”, però, amb el temps, les evidències van constatar que no es mesuraven tots els negocis amb el mateix criteri, “no es tractava d’un problema d’ineficàcia o incompetència, sinó d’un evident tracte de favor”, lamenten en la seva deposició.

En opinió dels veïns, el cas del bar Flexas és un dels més escandalosos, “i tenen l’absoluta certesa que el Bar Flexas rebia preavisos quan es telefonava a la policia, ja que immediatament després que es fes la denúncia el bar tancava les portes”, diu la declaració.

Tècnics que canvien d’opinió

Un dels altres protagonistes del sumari del cas de la policia és un tècnic municipal, de nom Pedro Torres, que figura en diferents passatges. Pel que fa a la Gerreria, aquest tècnic va admetre a una veïnada que “no sé com pot viure” a casa seva a causa de la gran quantitat de renou que provocava un dels bars denunciats per la plataforma, amb sonometries en què se superaven els 70 decibels.

Aquesta persona estava convençuda que el procediment judicial que se seguia contra el bar en qüestió acabaria amb sentència a favor seu, però “per sorpresa”, l’esmentat tècnic Pedro Torres va canviar completament el seu criteri i va assegurar que el problema no era tal, fet que va provocar la “sentència absolutòria”.

En total, són 190 les denúncies que varen presentar els veïnats de la zona, als quals va sorprendre enormement que “només es practicaren algunes sonometries, de les quals no es feia arribar gairebé mai la informació”, lamenten, denunciant la manca de transparència total per part de Cort. En definitiva, la Gerreria no es va salvar de l’arbitrarietat de l’Ajuntament de Palma.

Paco, subordinat de Pedro

En un altre episodi del sumari judicial, un subordinat de l’esmentat tècnic Pedro Torres, “un tal Paco”, figura com la persona a qui “s’ha de pagar 130 euros” per agilitar el desprecintament d’un local d’oci nocurn. Aquesta persona, segons el sumari, té naus al polígon de Son Castelló, una de llogada per a festes de ‘la Paca’. e

stats