Balears 30/05/2017

Desconvocada la vaga dels tècnics d'IB3

Continuaran exigint al Parlament i al Govern una redefinició del model, així com una "gestió eficaç dels doblers públics i més equitativa"

Anna Schnabel
2 min
ARA BALEARS.

PalmaEls treballadors encarregats de les tasques tècniques d'IB3 Televisió han decidit desconvocar la vaga per tal de donar una "oportunitat" i "temps" a l'UTE Videoreport Acicala i a la direcció d'IB3. Consideren que han de treballar per resoldre el "problema estructural i financer" que fa "inviable" l'actual servei d'explotació dels estudis i els exteriors, segons han informat els tècnics en un comunicat.

No obstant això, els treballadors creuen que el problema va més enllà i que "IB3 té dues necessitats urgents: un model coherent i un pressupost adequat i suficient". Per aquest motiu, afirmen que continuaran exigint al Parlament i al Govern que treballin en aquesta direcció i per aprovar pressupostos que "dignifiquin" la RTV pública, així com una "gestió eficaç dels doblers públics i més equitativa".

La decisió ha estat presa després d'una reunió al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB), si bé un dels delegats sindicals de la CGT implicats, Jordi Julià, ha puntualitzat que la desconvocatòria de la vaga no significa que els tècnics abandonin la lluita: "Esperam que es continuï fent feina per dignificar les nostres condicions laborals, una feina que d'alguna manera haurem de fiscalitzar".

Julià assegura, igualment, que els seus problemes són compartits per quasi tot el sector, que està "molt tocat per la crisi econòmica" i que ha "anat perdent poder adquisitiu i llocs de feina", ha dit, al mateix temps que "s'ha anat incrementant la càrrega laboral de les persones que hi fan feina". Per aquest motiu "ha de reivindicar la dignitat laboral", hi ha afegit.

A la pròxima reunió amb l'empresa, que tindrà lloc el 15 de juny, es donarà forma a la solució del conflicte. Dins del Parlament, Julià explica que hi ha algunes forces compromeses a replantejar el model. "El que volem és que IB3 no sigui una televisió autònoma sinó autonòmica". "IB3 no té un manual d'estil periodístic, no té un consell de redacció i és present la por de ser acomiadats quan a un partit polític no li agrada el que feim", si bé per exemple "Televisió Espanyola té més garanties i eines que nosaltres", ha conclòs.

stats