Balears 16/03/2016

Descobreixen una nova espècie de peix a Balears

L'Institut Espanyol d'Oceanografia explica que habita en el fons d'algues vermelles de les Illes. Ha estat batejada com a 'speleogobius llorisi', en honor a Domingo Lloris

Ara Balears
1 min
Descobreixen una nova espècie de peix a Balears

PalmaCientífics de Balears, Croàcia i Alemanya han descobert una nova espècie de peix que habita en els fons d'algues vermelles en aigües de l'arxipèlag balear, ha indicat avui l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), segons informa EFE.

Aquest peix és una espècie íctica, que ha estat batejada com 'speleogobius llorisi', en honor a l'ictiòleg Domingo Lloris. Es tracta d'un gòbid pertanyent al gènere 'speleogobius', del qual només s'han descrit dues espècies fins ara, ambdues a la Mediterrània, ha precisat l'Institut Espanyol d'Oceanografia.

Els exemplars d'aquestes espècie són de mida petita –tot just arriba als tres centímetres de longitud total en els individus capturats fins ara– i d'un color vermellós, que propicia que l'espècie es mimetitzi bé amb els fons d'algues vermelles.

El descobriment d'aquesta nova espècie és el resultat d'un treball de recerca en què han participat científics del Centre Oceanogràfic de Balears de l'IEO, del Museu d'Història Natural de Rijeka, a Croàcia, i del Departament d'Ictiologia de la Bavarian State Collection of Zoology de Munic, a Alemanya.

Tot i que aquesta espècie no ha estat coneguda fins ara, els científics creuen que la seva presència és freqüent i relativament abundant a les Illes Balears, especialment en els fons de peyssonnelia i maërl.

La descripció d'aquesta nova espècie de peix és qualificada d'important per millorar el coneixement de la biodiversitat marina de la Mediterrània occidental i, en particular, dels fons d'algues vermelles, considerats hàbitats essencials per al manteniment de les poblacions de peixos i, en el cas del maërl, hàbitats sensibles, protegits per lleis internacionals mediambientals i pesqueres.

stats