MOBILITAT
Balears 27/07/2016

El 40% d'empreses de cotxes de lloguer no tributa a les Illes

L'Agrupació empresarial de vehicles de lloguer de Balears assegura que uns 80.000 omplen els carrers

Martí Gelabert
2 min
Aparcament de cotxes de lloguer

PalmaLes Balears tenen, a les seves carreteres, uns 80.000 cotxes de lloguer. Gairebé la meitat no estan inscrits i el 40% de les empreses no tributa a les Illes. Així ho ha denunciat el president de l'Agrupació empresarial de vehicles de lloguer a Balears (Aevab), Ramón Reus, aquest dimecres en roda de premsa. Reus ha acompanyat el diputat d'El Pi, Jaume Font, per fer un toc d'atenció al Govern perquè realitzi un estudi sobre aquest mercat.

En concret, es reclama un sostre de cotxes de lloguer que es puguin comercialitzar a Balears, de manera que quedi limitat. En aquest sentit, Reus ha assegurat que a les Illes sobren un 20% dels vehicles d'aquest tipus que hi ha. El Pi ja va presentar una Proposició No de Llei sobre la saturació dels rent a car i va instar a realitzar un estudi d'aquestes quotes, a més d'exigir una targeta turística als cotxes de lloguer per identificar-los.

Tant Font com Reus han criticat "la mala imatge" que algunes empreses donen de les Balears, ja que es dediquen a "estafar" els seus clients. Reus ha apuntat que, sobretot, les multinacionals estan realitzant una bona gestió de les seves polítiques, però que altres empreses menors –de les quals no ha volgut detallar el nom– no tributen o enganen els ciutadans. "No és plantejar que uns puguin operar i altres no", ha expressat Font, qui ha reiterat la necessitat d'una "regulació".

Reus ha denunciat, també, que les empreses s'estalvien fins a 600.000 euros per pagar els impostos. Per part seva, el vicepresident de l'Aevab, Andreu Artigues, ha criticat que "fa anys que ningú no ens controla" i que, ara par ara, ja hi ha "una Llei de turisme que afecta els cotxes de lloguer". D'aquesta manera, demanen que "s'apliqui la llei" per registrar i identificar els cotxes, de manera que se solucionaria, segons ell, part de la problemàtica.

AENA adjudica els espais de rent a car per 70 milions

AENA ha adjudicat els contractes per arrendament d'espais dedicat al lloguer de vehicles a 16 empreses a 36 aeroports per gairebé 70 milions d'euros només el primer any. Aquests doblers corresponen a les rendes fixes, mentre que un 8% correspondrà a les variables, que es calcularan a partir de les vendes realitzades durant tota la vida del contracte. L'activitat començarà l'1 de novembre i s'allargarà fins a sis anys.

stats