SUCCESSOS
Balears 30/12/2016

Decomissen 11 animals d'espècies amenaçades en el zoològic de S'Aranjassa

El COFIB cerca cinc mangostes que es van escapar a principis d'octubre

Ara Balears / Efe
1 min
/ GUÀRDIA CIVIL

PalmaLa Guàrdia Civil ha decomissat onze animals d'espècies amenaçades en dues inspeccions realitzades en el "nucli zoològic" autoritzat de S'Aranjassa de Palma.

Aquesta operació té a veure amb el control del comerç d'animals i espècies amenaçades, ha explicat l'institut armat en un comunicat que recull l'agència de notícies Efe.

En ocasió d'aquestes inspeccions s'ha constatat la presència de cinc mangostes, dos Kinkajou i tres tortugues protegides que mancaven de l'autorització corresponent, així com un mico 'capuchino' sense la deguda autorització i sense certificat Citis.

La possessió de primats està prohibida a particulars i tan solament es permet a entitats zoològiques amb finalitats educatives i estudis de la biodiversitat.

Aquestes inspeccions s'han dut a terme per part del Servei de Protecció a la Naturalesa i per efectius del Servei Fiscal i Seguretat de l'Aeroport de Palma de la Comandància de la Guàrdia Civil de les Illes Balears.

La Guàrdia Civil va formular les denúncies corresponents al responsable de l'explotació i els animals han quedat a la disposició de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear.

D'altra banda, en col·laboració amb el COFIB, fa unes setmanes es van activar les mesures previstes per a la captura de 5 mangostes que es van escapar del mateix zoològic a principis d'octubre.

A dia d'avui segueixen desaparegudes, malgrat les gàbies que s'han instal·lat.

stats