Balears 25/10/2017

Declaren un nou refugi de fauna a Bunyola

Mallorca té una densitat de caça molt elevada, amb aproximadament 16.000 llicències

Ara Balears
2 min
A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat

PalmaEl Consell de Mallorca va autoritzar la setmana passada el nou refugi de fauna de Son Rullan, a Bunyola, que disposa de 13 hectàrees. Amb aquest, són ja 68 els refugis de fauna declarats a Mallorca, 49 dels quals han estat promoguts pel l'entitat ecologista (els altres són finques públiques, en les quals el refugi fou impulsat per l'Administració).

El ecologistes fomenten la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’augmentar la superfície on no es caça a Mallorca. Recordem que l’illa té una densitat de caça altíssima, amb aproximadament 16.000 llicències (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície). Per això, el GOB considera "necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica".

Amb l’arribada de la població hivernant de tords aquestes darreres setmanes, una de les espècies més abatudes a les Balears, la intensificació de la caça a fora vila és ben patent. Per aquest motiu, el GOB llança un missatge per "animar els propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, per a la qual cosa oferim el nostre assessorament i col·laboració".

A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat

Característiques

L'entitat també recorda que el requisit per declarar un refugi de fauna és tenir una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertànyer a un o a més propietaris, sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

stats