Balears 13/09/2017

La CUP inicia la seva campanya pel 'sí' amb un acte davant el símbol feixista de la Feixina

La formació anticapitalista ha llegit el mateix manifest de manera coordinada a València, Barcelona i Perpinyà per reivindicar els Països Catalans

X. Serrano
2 min
Reguant (esquerra) i Riera (dreta), durant la lectura de manifesta que inicia la campanya de la CUP pel Sí

PalmaLa CUP ha donat el tret de sortida a la campanya pel 'sí' al referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre amb una lectura de manifest simultània a Perpinyà, Barcelona, València i Palma. A Ciutat, l'acte s'ha realitzat aquest dimecres al parc de la Feixina i ha tingut la presència dels diputats de la formació anticapitalista al Parlament, Eulàlia Reguant i Carles Riera. "Tenim clar que aquest pas és l'inici perquè tots els Països Catalans puguin exercir el dret a l'autodeterminació i constituir-nos com a república", ha declarat Reguant.

"Ens hauria agradat veure un referèndum al conjunt del país. No serà així, però continuarem treballant per a la construcció nacional completa i per posar fi a la cartografia imposada pel règim del 78", ha reivindicat la CUP en el seu manifest, defensant la votació catalana com un pas més cap a "l'horitzó dels Països Catalans".

Un altre eix important del discurs ha estat la defensa del dret d'autodeterminació com a eina per "recuperar totes les sobiranies" i que "contraposa el poder popular amb el dels estats". En aquesta línia, la CUP entén el referèndum com un mecanisme per revertir el marc polític i econòmic actual.

"Mentre l'Estat i el PP posen prohibicions, suspensions, anul·lacions i amenaces; nosaltres posam democràcia, urnes, debat, propostes polítiques i drets civils, polítics i democràtics", ha afirmat Riera. El diputat ha declarat que la CUP no preveu organitzar consultes simbòliques l'1 d'octubre a Balears ni al País Valencià, però que "la iniciativa popular és lliure i espontània".

Per la seva banda, Reguant ha declarat que confia "en la mobilització i la capacitat del poble per defensar el seu dret a votar i decidir després, a través d'un procés constituent, quin marc ens defineix". La diputada cupaire ha valorat que serà la iniciativa popular la que respondrà a l'embat estatal i garantirà la realització del referèndum.

stats