Balears 22/08/2017

Crispació a Fornells per l'ocupació de terrasses a la via pública

Veïns es queixen que no poden caminar amb comoditat i l'Ajuntament defensa que hi posa sancions

M.g.
2 min
Saturació al carrer Major de Fornells

PalmaEscassos centímetres per poder caminar amb comoditat. La situació al carrer Major de Fornells, segons critiquen alguns veïns, s'ha arribat a fer insostenible. Denuncien "irregularitats en la normativa i la invasió de carrer" dels restaurants i cafeteries de la zona. A més, envien un missatge al Consistori: les autoritats treballen amb "poca efectivitat per posar fi a aquest desastre". Qualifiquen de "poc sensible", també, l'actitud d'alguns dels restaurants, que se salten les mides establertes per a les terrasses.

El batle de la població, Xisco Ametller, s'ha volgut defensar de les acusacions i assegura que les queixes estan a "l'ordre del dia". "Quan ocupen més espai, se'ls denuncia. No només per terrasses, sinó també els establiments per renou", apunta Ametller. Segons el batle, hi ha un policia encarregat de vigilar les ocupacions a la via pública.

Crispació a Fornells per l'ocupació de terrasses a la via pública

També ha destacat que hi ha sancions acumulatives. Ara bé, ha volgut defensar l'activitat del poble pel que fa a mercats i fires. "A molta gent que ve al poble, se li ha de donar servei. Si no, no vindria". En aquest sentit, Ametller ha explicat que Mercadal i Fornells no tenen una indústria "potent" i que han de beure del sector serveis.

Ametller ha explicat que hi ha marques a terra que delimiten l'espai que poden tenir les terrasses i que s'autoritza l'espai una per una, de manera que, per exemple, dos restaurants que estiguin enfrontats no impedeixin el pas als veïns. El batle ha destacat que hi ha veïns que "s'estimarien més que no hi hagués terrasses", perquè, malgrat que hi estan "acostumats", la gent també "ha de poder viure".

stats