BENESTAR ANIMAL
Balears 01/09/2016

Criden a l'ocupació de Fornalutx per evitar-hi la celebració del correbou

El poble acull aquest divendres, si el PSOE acaba cedint, la que podria ser l'última festa d'aquestes característiques

Ara Balears
1 min
La futura Llei de Protecció Animal podria prohibir el correbou de Fornalutx

PalmaSolidaritat Vegana ha convidat els detractors del correbou de Fornalutx a ocupar el poble aquest divendres amb motiu de la celebració. L'entitat, que lluita per la defensa dels animals i que és present a les diverses manifestacions que es fan a l'illa en aquest sentit, assegura a través de les xarxes socials que "mentre les vostres festes es basin en la dominació dels animals, la nostra resposta serà la resistència".

El d'aquest divendres podria ser el darrer correbou que se celebri a Fornalutx. Els defensors d'aquesta festivitat, que se celebra cada any, apel·len a la tradició. Qui no està a favor de la festa reclama el dret dels animals a no patir. Ara, però, la polèmica s'ha traslladat del carrer al Govern de les Illes, ja que s'han començat a veure els primers enfrontaments entre els socis que conformen l'Executiu autonòmic. El motiu? L'aprovació de la Llei de benestar animal. L'any passat, diversos activistes ja van intentar aturar la celebració del correbou.

La nova llei, pendent d'aprovar-se, preveu l'eliminació de les corregudes de toros. Fins aquest punt, els impulsors de la llei hi estan tots d'acord. Ara bé, una interpretació del text podria suposar, també, l'eliminació del correbou de Fornalutx. En aquest aspecte, el PSOE s'hi ha mostrat més reticent, ja que, des de la formació en l'àmbit municipal, ja s'ha expressat la crítica cap a la llei.

stats